“Mam ik ga weg!” zeg ik tegen mijn mama. “Oke! Doe het goed” zegt mijn mama terug. “Ik ga naar de Woestijn Bloem om de dagelijkse schoonmaak te doen. Ik ben al een jaar de schoonmaker van het zwembad in de Woestijn Bloem. Ik begon met badkuipen van mijn buren schoonmaken. Het schoonmaken was zo moeilijk dat ik een speciaal wasmiddel gemaakt heb voor het schoonmaken. Het was een gigantisch succes dat ik miljoenen verdiend heb. De Sheikh heeft mij betaald om het zwembad van Woestijn Bloem schoon te maken, omdat ik de enige ben die het op mijn speciale manier kan doen.” Ik pak mijn fiets uit de garage en begin met fietsen.

Drie uur later kom ik bij de Woestijn Bloem aan. Ik zet mijn fiets in het fietsenrek van het VIP personeel en neem de lift naar boven. Als ik boven kom stap ik uit de lift en pak de schoonmaakmiddel en machine met een tube eraan uit de kast en ga naar het zwembad. Als ik bij het zwembad kom zet ik het schoonmaakmiddel neer en begin met het schoonmaakmiddel in de machine zetten, maar plotseling zie ik een handdoek op een van de stoelen. “Iemand heeft zijn handdoek op de stoel vergeten. Ik leg hem wel terug.” Ik pak de handdoek en leg hem in de handdoekenkast een stukje verderop. Ik ga terug naar het zwembad en zet het schoonmaakmiddel in de machine en zet de tube vast aan de machine en dan zet ik de machine aan. De machine begint een geluid te maken en het schoonmaakmiddel gaat het zwembad in.

Na een halfuur wachten is het klaar. Ik zet alles terug in de kast en neem de lift naar beneden. “Toen ik aan het wachten was zag ik dat in het schoonmaakmiddel een klein beetje meer bubbels waren dan normaal. Ik vind het een beetje raar.” Ik pak mijn fiets uit het fietsrek en fiets naar huis, als ik thuis kom is het al donker. Ik eet mijn eten, ga douchen, poets mijn tanden en ga naar bed. Ik word wakker van mijn moeders roepen dat ik naar beneden moet komen. “Wat gebeurt er? Waarom roep je me?” vraag ik terwijl ik heel slaperig naar beneden loop. “Kijk maar” antwoordt mijn moeder. Op televisie zit een man met bruin haar en een mooi pak aan. Hij zegt: “Vandaag is er een lijk gevonden in het zwembad van de Woestijn Bloem. De politie is aan het onderzoeken. We krijgen meer nieuws later. Nu naar het weer voor vandaag”. Dan zet mijn moeder de televisie uit en zegt “Je baas heeft mij gebeld om jou te vertellen dat jij onmiddellijk moet komen naar zijn kantoor.” Ik eet mijn ontbijt en ga naar school.

Als school klaar is om 3 uur fiets ik naar de Woestijn Bloem. Ik voel me een beetje onzeker waarom mijn baas mij moet zien, maar ik weet dat het over het lijk gaat. Ik kom bij de Woestijn Bloem en zet mijn fiets bij het fietsenrek, neem de lift naar boven en ga naar het kantoor van mijn baas. Ik kom het kantoor binnen en zit op een stoel. Mijn baas begint met praten “Dudu, ik vermoed dat de dode iets met het schoonmaakmiddel te maken heeft, omdat de dokters het lichaam hebben bekeken en zien dat het lichaam een rare chemische reactie toonde toen hij in het zwembad stapte. De chemische reactie die hij kreeg was er een die je krijgt als je vergiftigd bent. Dus ik ga jou ontslaan. Je moet meer opletten wat je met dat schoonmaakmiddel doet. Ik wil niet dat dit gebeurt op de verjaardag van de Sheikh, maar de politie is opzoek naar de dader.” Ik liep verdrietig het kantoor uit. Ik kon helemaal niet geloven wat net gebeurd was. Ik wist dat iemand iets met het schoonmaakmiddel gedaan had. Ik fiets terug en zeg tegen mijn moeder dat ik ontslagen ben. Mijn moeder vraagt “Waarom?” Ik vertel haar het hele verhaal. Als ik klaar ben maakt ze mij eten en ik ga naar mijn kamer om te relaxen. Terwijl ik in mijn bed lig krijg ik een fantastisch idee. Ik ga terug naar de Woestijn Bloem om de moordenaar te vangen en dan krijg ik mijn baan terug.

Ik wacht tot het avondeten is en ga met mijn moeder uit eten en als ik terug kom doe ik net of dat ik ga slapen. Ik wacht totdat mijn moeder aan het slapen is en dan pak ik een bal en twee kussens en zet die onder mijn dekens. Nu lijkt het of ik nog in bed lig. Ik ga stilletjes naar de garage, pak mijn fiets en ga naar de Woestijn Bloem. Ik zet mijn fiets verstopt in de struiken en loop stilletjes naar de trap. Ik loop op de trap. De schoonmaak zou op dit moment beginnen. De andere schoonmakers en schoonmaaksters beginnen nu pas met schoonmaken, omdat ze ook andere dingen moeten schoonmaken en het zwembad is aan de einde van hun lijst van dingen die ze moeten doen. Iets later kom ik bij de goede verdieping. Plotseling stop ik, omdat ik geluiden van voetstappen hoor. Ik luister waar ze vandaan komen. Het komt van het zwembad, maar dan hoor ik een ander geluid dat ook voetstappen zijn. Dan hoor ik een geluid dat net is als je iemand in elkaar slaat. Ik ren naar het zwembad om te bekijken wat er gebeurt. Ik zie een van de schoonmakers op de grond bewusteloos en een man in een zwart pak met zwart haar. Het kan niet hem zijn.

“Askari waarom ben jij hier? Jij bent de beste vriend van de Sheikh.” Vraag ik “iets” “Oh, jij ben er.” Zegt Askari in een verveelde toon. “Laat ik het aan jou vertellen.” zegt Askari daarna op een mysterieuze manier. Ik en Askari gaan zitten. Dan begint hij: ”Ik wilde altijd de Sheikh zijn van Senuria, maar dat kan natuurlijk niet zo makkelijk. Dus heb ik een plan gemaakt om dat een realiteit te maken. Ik heb jarenlang in het geheim een gif gemaakt dat je in water kan doen en als daar instapt en er in blijft doodgaat. Ik moest testen of het werkte. Dat heb ik gisteren gedaan en het werkte perfect. De volgende stap was om vrienden te worden met de Sheikh. Dat was heel makkelijk. Daarna moet ik de dag voor de verjaardag van de Sheikh het water vergiftigen en dan als de Sheikh dood is word ik de baas voordat zijn kinderen groot genoeg zijn om de baas te worden. Dan met een ongeluk zijn familie doden. En daarna de laatste stap is de hele wereld veroveren, maar ik loop te ver vooruit. Een stap per keer. Dit had allemaal vorig jaar gebeurd moeten zijn, maar jij had het nieuwe schoonmaakmiddel uitgevonden daarom moest ik een nieuw gif maken, maar nu beginnen we.”

Askari pakt zijn pistool en schiet. Ik buk en ren naar links. De kogel gaat over Woestijn Bloem en raakt een raam van een gebouw dichtbij. Ik ren naar Askari toe. Askari schiet weer. Deze keer raakt de kogel de vloer. Ik spring naar Askari toe, pak zijn schouders, draai hem om en duw hem naar de glazen railing van het zwembad. ”Laat je pistool vallen of ik gooi je af van de railing!” schreeuw ik tegen Askari. “Oh, dat gaat niet zo makkelijk.” zegt Askari. Ik realiseer wat hij daar mee betekent. Ik zet mijn hand voor het pistool en duw hem opzij. Askari schiet.

De kogel raakt het glas en de glazen railing breekt. Askari valt naar achteren af van de Woestijn Bloem. Ik val naar voren en pak net op tijd een ander stuk van de railing vast. Ik klim naar boven en lig op de grond. Ik zag dat ik de punt van mijn ringvinger weggeschoten is toen ik mijn hand voor de pistool deed. Dan komen mijn baas en politie aan rennen. “Wat gebeurt hier? Ik hoorde pistoolschoten.” Ik vertel aan ze wat er allemaal gebeurd is. Nadat ik klaar ben zegt een van de politieagenten “We moeten het aan de Sheikh vertellen!” Mijn baas zegt “Morgen gaan we praten, ok?” “Ok.” Zeg ik, dan ga ik naar huis. Als ik terug kom is mijn moeder wakker. Ze zegt “Wat is er met jou gebeurd ik merkte dat je weg was, omdat ik werd gebeld door de politie! Ze zeiden dat je bij de Woestijn Bloem bent en alles gaat vertellen als je terug komt. Wat is er gebeurd?” vraagt ze na een tijdje stilte. Ik vertel haar ook het verhaal, als ik klaar ben zegt ze “Ok, ga nu naar bed.” Ik ga zonder een woord te spreken naar bed. Ik lig in bed maar kan niet slapen, want ik ben aan het nadenken wat er allemaal morgen gaat gebeuren. Eindelijk val ik in slaap.

Een week later: Ik krijg nu mijn medaille, omdat ik de leven van de Sheikh heb gered en misschien de hele wereld. Toen ik bij mijn baas ging praten de volgende dag zei hij dat ik mijn baan terug krijg en ook een verhoging. Ik was zo blij dat ik bijna van mijn stoel af viel. Ik werd ook geopereerd door de chirurg om de punt van mijn ringvinger terug te zetten. Ik werd gestoord in mijn denken. Mijn moeder zegt dat het tijd is om te komen. Ik ga het podium op en ik krijg mijn medaille. Dan begint de Sheikh te praten. “Ik bedank Dudu Struijk van zijn moed om Askari’s plan te stoppen, als hij dat niet gedaan was zou ons land een chaos zijn en ik dood. Dudu heeft een leve van terreur voorkomen!” Dan begint iedereen te juichen. Ik voel me best trots, maar het belangrijkste dat ik geleerd heb van deze ervaring is dat ik wel meer opletten wat ik met het schoonmaakmiddel doe.