Vind je boeken van Annejoke Smids leuk? Dan wil je vast weten wat er gebeurt in Piratenbloed. De dingen die je moet weten zijn: wie de hoofdpersonen zijn, wat in het begin van Piratenbloed gebeurt en wat er op het einde gebeurt. In het begin van het boek is het een beetje saai, maar het einde is heel erg spannend. Bij het einde kon ik niet stoppen met lezen.

Het eerste wat je moet weten van Piratenbloed is wie de hoofdpersonen zijn.

Sebastiaan was een tiener die op het schip de Katharina werktte, totdat het schip zonk. Daarna werd Sebastiaan een piraat.

Victor maakte ook onderdeel uit van de bemanning van  de Katharina. Hij, Sebastiaan en Gort (Gort was de kok van de Katharina) zijn de enigen die de schipbreuk overleefd hebben. Victor is daarna ook piraat geworden.

Florentijn heeft witblonde krullen en hij werkt ook met de piraten.

Kahlo is de dochter van James Fenmore. Ze wilt altijd heel graag mee op strooptocht, maar haar vader zegt dat het niet mag.

“Kahlo wilt heel graag op strooptocht. Dus als de andere piraten op strooptocht gaan, dan komt ze stiekem mee.”

Het tweede wat je moet weten is, wat er in het begin van Piratenbloed gebeurt.

De Katharina zonk, omdat er drie mannen met zwarte kleren op de Katharina kwamen. De mannen kwamen van de Vliegende Hollander om brieven te geven. Als de brieven niet aan de mast gespijkerd worden gebeuren er slechte dingen.

Sebastiaan Victor en Gort werden naar Madagascar gebracht door piraten. Ze hadden geen andere keuze dan zelf piraten te worden. De piraten hadden een dorpje in Madagascar. Het dorpje ligt dichtbij de kust. Er is ook een rivier in de buurt. De piraten hadden hun boten aangemeerd aan de kust en de rivier.

Op Madagascar maakt Sebastiaan nieuwe vrienden, zoals Florentijn, Kahlo en James Fenmore. Hij gaat ook voor het eerst op strooptocht. Het schip dat Sebastiaan gebruikte voor zijn eerste strooptocht was de Black Joke.

De Black Joke was het snelste schip dat de piraten hadden omdat het de verste de rivier op kan.”

Het laatste wat je moet weten.  Is wat er op het einde van Piratenbloed gebeurt.

Op een dag werden ze aangevallen door een Engelse vloot. Sebastiaan, zijn vrienden en een paar andere piraten konden op het nippertje ontsnappen.

Sebastiaan ging op zoektocht naar de Vliegende Hollander omdat James Fenfore zijn buit terug wilde. De Vliegende Hollander had de buit gestolen. Terwijl Sebastiaan weg was probeerden de andere piraten het dorpje in Madagascar opnieuw te bouwen.

Sebastiaan had de Vliegende Hollander gevonden, maar hij kon er niet af. Toen hij een uurwerk begon op te winden kon hij weer van de Vliegende Hollander af. Zijn vrienden hadden hem gered en begonnen een nieuwe nederzetting ergens anders te bouwen.

“Als je wilt weten hoe groot de kans was dat Sebastiaan en de andere piraten dood hadden ge gaan of dat ze gepakt waren door de Engelsen. Dan dit is de kans ervoor. Eerst zonk de Black Joke bijna en toen ze weg waren van de Engelsen dan toen de piraten aan land kwamen waren ze in een cactuswoud. In het cactuswoud was er heel weinig eten en ook bijna geen water. Er was ook water dat heel heet was en pijn doet en overal losse cactus naalden. Ze kwamen bij het piraten dorpje meer dan twee weken later.”

Om het te samenvatten, de hoofdpersonen zijn: Sebastiaan, Victor, Florentijn en Kahlo. In het begin van Piratenbloed zinkt de Katharina, worden Sebastiaan, Victor en Gort naar Madagascar gebracht en Sebastiaan maakt nieuwe vrienden en hij gaat op zijn eerste strooptocht. Op het einde van Piratenbloed worden ze aangevallen door de Engelsen, gaat Sebastiaan op zoektocht naar de Vliegende Hollander en dan wordt Sebastiaan gered door zijn vrienden.

Image result for images piratenbloed