Kruistocht in Spijkerbroek is een heel goed boek. Het boek is van begin tot einde heel erg spannend.

In Kruistocht in Spijkerbroek, wordt Rudolf van Wega door een tijdmachine naar de 13e eeuw geflits. De bedoeling was dat hij een toernooi zou kijken, maar Rudolf werd per ongeluk naar Spiers geflitst. Rudolf moet na vier uur terugkeren naar dezelfde plek komen om terug geflitst te worden.

Hij praat met Leonardo van Fibonacci. Na vier uur wilt Rudolf terug gaan naar de plek, maar de Kinderkruistocht komt eraan. Rudolf probeert, maar kan niet bij de plek komen. Hij is nu vast in de 13e eeuw.

Rudolf en Leonardo sluiten zich aan bij de Kinderkruistocht. De Kruistocht is slecht georganiseerd. Rudolf denkt dat hij het kan doen, maar wat hij meer belangrijk vindt is: Zal hij ooit terugkomen in de 20e eeuw?

In de echte wereld is het iets anders gegaan. In het boek waren er alleen maar 8 duizend kinderen, maar in de echte wereld waren er meer dan 50 duizend. Toen de kinderen in Genua kwamen ging de zee niet weg voor het kinder leger. Meeste kinderen werden door schepen gebracht en als slaven verkocht. Twee duizend kinderen kwamen terug naar huis.

Koop het boek hier!